Tovarăș vremelnic de drum

Comuniștii staliniști din România anilor 1950 și-au denumit așa naivii aliați din blocul în care s-au strecurat pentru a falsifica alegerile din 1946 și a se instaura la putere pentru următorii 43 de ani, spre nenorocirea României. Soarta acestora a fost crudă, chiar daca i-au susținut pe comuniști.

Povestea astăzi doamna Ecaterina Andronescu despre faptul că se afla alături de Sever Voinescu, într-un studio de televiziune, atunci când acesta a aflat live despre declarațiile lui Traian Băsescu cu privire la soarta pe care acesta consideră că ar trebui să o împărtășească nu doar Sever Voinescu, dar și Cristian Preda de exemplu, pentru ca au criticat guvernul Boc. Era vădit descumpănit și a pomenit chiar despre demisie.

Nu este prima dată și, cu siguranță, nici ultima când Băsescu își tratează amici politici, oameni care i-au adus servicii certe atât în exteriorul cât și în interiorul partidului. La fel a procedat și cu aliați ai partdiului său. Se pare că obiectivele politice ale președintelui se pot rezuma într-un singur cuvânt – ”Eu”.

Să ne amintim de Petre Roman, cel care a fost ”cel mai bun” dar și de echipa de conducere a PD din acea vreme – Duvăz, Sassu, Simona Marinescu. Apoi despre Victor Ciorbea, reprezentantul partidului câștigător al alegerilor din 1996 și care l-a acceptat pe Băsescu ministru în guvernul său.

A urmat apoi războiul cu Tăriceanu, președintele partidului care, prin alianța DA, a salvat PD de la neant. Dar nici în interior n-a stat degeaba și, imediat după alegerile din 2004, în echipa de conducere a PD nu au intrat oameni precum Radu Berceanu sau Ioan Oltean care contribuiseră consistent la victoria din 2004.

Să nu uităm de soluția imorală, soluție care tocmai adusese aportul decisiv la construcția majorității din 2004. Nici UDMR, alt aliat, n-a fost uitat, binecunoscut fiind sprijinul lui Traian Băsescu pentru UCM.

PSD a fost următorul client la rând, război dus în paralel cu cel purtat cu vechi membri din PD, inclusiv cu fidelul său șef de campanii electorale, Vasile Blaga. Acest război s-a purtat prin intermediul unor oameni care au avcut naivitatea să creadă că ei pot fi prieteni pe vecie cu președintele.

Azi s-au lămurit. Cine mai urmează?

Etichete: , , , , , ,

25 răspunsuri to “Tovarăș vremelnic de drum”

  1. Lilick Says:

    @Mihai, as vrea sa vada toata lumea scarba pe care o are pe chip presedintele cand rosteste numele celor trei pe care el i-ar fi zburat din partid. Sa fie asa, si ca o lectie, pentru naivii sau slugile care ar incerca sa te contrazica:

  2. luc Says:

    @Mihai Voicu,
    caldura mare,lipsa de idei…
    Spuneti in finalul comentariului dvs:”…Acest război s-a purtat prin intermediul unor oameni care au avut naivitatea să creadă că ei pot fi prieteni pe vecie cu președintele.”
    De fapt,asta este problema?De asta v-ati suparat iar pe Basescu,pentru ca nu are prieteni de vecie?
    Stau si ma intreb daca acesta este cu adevarat modul in care dvs intelegeti a face politica.”Prieteni pe vecie???”Hmmm…Un fel de cumetrie,nu-i asa?Eu as spune ca este mai putin problema lui Basescu si mai mult problema celor care-si inchipuie ca in politica pot exista prietenii pe vecie.
    Cat despre exemplele pe care ni le oferiti,ce sa mai spun?Este simpatica exprimarea dvs cu”…Victor Ciorbea, reprezentantul partidului câștigător al alegerilor din 1996 și care l-a acceptat pe Băsescu ministru în guvernul său.”.Pai nu-i chiar asa,dle Voicu,PD-ul,implicit Basescu,au intrat la guvernare in urma sprijinului dat lui Constantinescu in turul II,nu ca i s-a facut mila lui Victor Ciorbea de Basescu.
    Si inca ceva:de dragul aspectului in general ingrijit al postarilor dvs,revedeti si corectati sintagma „…adusese aportul decisiv…”.

    • luk oil Says:

      Draga luc, spune de-a dreptul: de ce va legati de idolul meu? E mai simplu! Si mai cinstit!

    • @luc Says:

      eu cred ca problema sta in faptul ca basescu promoveaza calcatul peste cadavre ca politica personala.
      nu imi plac deloc cei de la pdl, insa in 2004 i-am votat ca alternativa la psd. pana in 2008 nici nu ii cunosteam prea bine, pentru ca liberalii ii trageau in sus de fiecare data.
      insa de doi ani incoace, sunt din ce in ce mai ingrozita de nivelul de abjectie la care este redusa politica in romania, si mai ales de contributia masiva a celor aflati la putere. aproape ca as vota psd, numai ca sa scap de clica pdl – ma opreste teama ca pdl-istii vor migra in masa la psd, deci nu voi schimba nimic.
      una este rivalitatea politica bazata pe ideologie, alta este „divide et impera” aplicat de basescu.
      cum sa il mai crezi pe acest om, vreodata? cum vei sti cand minte si cand spune adevarul? cum sa mai fii sigur ca isi va respecta cuvantul?
      prieteniile lui personale nu mai intereseseaza, insa partea care este publica a presedintelui este manjita de noroi.

  3. han Says:

    Sincer, chestia asta cu exclusul din partid e strigatoare la cer, talibanism dus pana in panzele albe, si principalul motiv pentru care nu o sa intru niciodata in politica romaneasca 😦 Din pacate si din PNL se exclud oameni pentru opinii si voturi politice asa ca ar trebui sa va uitati si in ograda proprie. Daca libertatea de opinie si expresie ar fi absolut garantate si partidele ar fi democratice .. sau daca macar unul din ele ar fi democratic…………

  4. transildania Says:

    Cine urmeaza? Poate urmatorii vor fi postacii …

  5. Catalin Cornea Says:

    ”oameni care au avut naivitatea să creadă…”
    daca se dau oameni politici si au avut naivitati de astea atunci au o problema mare…
    cred ca multi au avut mai mult ”interesul” decat ”naivitatea”…

  6. george_escu Says:

    Totusi prea multa atentie dati lui Basescu si echipei lor. Mai dispar cativa dintre colaboratorii din campanie…. Si? .. In timp ce sunt analizate si discutate actiunile lui Basescu, ceilalti din PDL isi vad de afacerile profitabile. Poate ar fi bine sa-l ignorati complet pe Basescu … izolati-l si aduceti-l in limitele constitutionale. Nu puteti sa faceti nimic respectand procedurile parlamentare … plecati din Parlament si lasati PDL-ul singur. S-a depasit orice limita … este complet inacceptabil afirmatiile de genul ca un profesor castiga in medie orara mai mult decat presedintele sau daca nu ne convine, sa plecam din tara.

  7. Catalin Ene Says:

    Sincer sa fiu unii din cei tradati de tovarasu’ Base isi cam merita soarta.Unii sunt „pupincuristii” de serviciu ai Cotroceniului.Ce sa te astepti de la Basescu,parca nu-l stim ce-i poate capu,pardon chelia;are nevoie de un tap ispasitor,ii sta in sange sa dea mereu vina pe altcineva in afara de el.El se crede „un sfant” intr-o tara cu credibilitate 0 si cu politicieni corupti.Asta-i Basecu!

  8. olimpiu65 Says:

    Urmeaza Udrea??????

  9. ilhasmaravilhas Says:

    O COMPANIILE BRITANICE
    CARE OFERA SERCICII DE TELEFONIE SI COMUNICATIE DE TIP”VOIP “
    A revolutionat comunicatia planetara poti vorbi gratis de la telefon la telefon nu doar la nivel national ci international cu rudele tale cu parteneri de business ,intre ambasadele ,autoritati etc
    CUM ESTE POSIBIL ACEST LUCRU ?
    Serviciile de telecomunicatie au evoluat de asa natura incit .Specialistii in domeniul spun “ gratis si mai convenabila ca cest serviciui poate fi doar comunicarea prin telepatie alte info pe http://www.partyboom.net pana atunci puteti spune Adio skype adio chinuri cu vorbit de pe calculator adio costuri pt convorbirile nationale si internationale

  10. ilhasmaravilhas Says:

    De ce credeti ca Uniunea Europeana a aprobat asa de repede un proiect de 75 milioane de euro? Credeti ca daca era pentru o investitie in infrastructura constructia unui spital, gradinita pentru copii la care putea participa la licitatie o firma din Romania aprobeau cu atita lejeritate un astfel de proiect. ?Am dovedit cu sute de argumente ca proiect la felul in care este conceput pana acum este ineficient si facut la mantuiala ceea ce este grav deoarece politica uniunii in privinta unei astfel de finantari este foarte stricta ,insa cum se poate vedea atunci cand exista toata calea deschisa ca banii sa ajunga in buzunarele care trebuie atunci ati vazut cu cite lejeritate si nesimtire se aproba un astfel de proiect chiar daca este elborat de mantuiala ?Este inadmisibil ca intr-un astfel de proiect dupa elaborare lui sa vine orcine de pe margina sis a fi capabil sa prezinta sute de argumente care demonstreaza ca proiect e prost facut si nu ajuta pe Romania sa atraga unui numar cit mai mare de turisti si investitori si nici sa schimba acea percepetie de tara de Hoti si criminal Am prezentat zeci de materiale cu sute de argumente care demonstreaza aceste lucruri Am mers pana la punct de a ii arata ce trebuie facut cea ce in mod normal nu facem deoarece orce proiect de consultanta pe lumea aceasta este platit
    Va urma
    Ati intrebat de ce au ales acest domeniul branding de tara ca sa finanteze cu bani de la uniune ?pentru ca este singur care poate functiona ca o adevarata masina de tocat bani si aceasta nu este tot este unicul in care se poate face acesti bani sa ajunga in mod legal in buzunarele unor grupuri oculte de interes care stau in spatele unor posturi de televiziune care au legatura si cu clasa politica in anumite tari, si intr-un numar foarte mare. Credeti ca daca acesti bani erau alocati pentru realizarea unui aeroport in principala regiune turistica Romania care este Brasov si Valea Prahovei se mai aproba cu atita lejeritate o astfel de suma?
    MASS MEDIA DIN ROMANIA SI BLOGER IN GENERAL TREBUIE SA CONTRIBUIE LA DEMASCARE
    Acel plan in care se foloseste de Romania ca tara pentru o subventionare mascata a unor posturi de tleviziune din anumite tarile a uniuni
    De data aceasta in aceasta ecuatie Ministerul Turismului daca va dori poate sa iesa bine din astfel de situatie deoarece daca doreste le pot incurca aceste plan de subventionare mascata a unor grupuri media din anumite tari ale Uniunii Europene si sa faca toate aceste sume sa intre in buzunarele romanilor?
    CUM ESTE POSIBIL ACEST LUCRU ?
    Ar trebui sa prezinte toate argumentele din cele pe care le-am abordat a pe un blog de specialiatate si ca urmare plecand de la ideea ca uniunea Europeana cere maxima eficienta si transparenta in privinta folosirea unor astfel de fonduri atunci Ministerul Turismului are drept orcand sa propune ca aceasta campanie sa fie realizata in mod eficienta cea ce insemna sa nu fie difuzata pe baza de spoturi in Mass media si prin intermediul altor forme care sa aduca rezultate ce pot fi cuantibilizati Din aceste motive in loc sa difuzeze acest spot la posturi de televiziuni cheltuind bugete de zeci de milioane de euro se poate realiza urmatorele:
    1) Se construieste un site multimedia si in acest sens ministerul are propriul mijloace multimedia radio, televiziune si ziare unde poate promova eficient intregul material publicitar.
    2) Avand un astfel de suport media nu numai ca nu are nevoie sa cheltuiasca nici un euro la nici un grup media din cele care asteapta sa primeasca pomana in schimbul unor comisioane ,dar ajuta ministerul sa obtina incasari din publicitate pe site-ul respectiv si totodata cu ajutorul unui astfel de suport media poate beneficia de reclama gratuita la diverse posturi de televiziuni straine deoarece indata ce vor vedea ce trafic are site-ul respectiv, vor accepta promovarea imaginii Romaniei pe sistem de barter.

  11. Hendrix Says:

    Sunt de acord cu faptul ca securistul de la Anvers este un MONSTRU POLITIC! Sunt de acord 100% cu toate exemplele date de Dvs. care reliefeaza un tip grobian, amoral, care minte si inseala dupa cum respira. A fost, este si va fi o chintesenta a SECURISTULUI, ba-secu as putea spune ca a ajuns la stadiul de TICALOSIE PURA! Si nu ma refer doar la trecutul sau absolut infiorator( Victor Ciorbea, Petre Roman, Tariceanu), ma refer doar la ce a fost in stare sa faca acest nemernic in ultimii 6 ani!
    Singurul lucru cu care nu pot fi de acord este ceea ce credeti despre recentele acuzatii aduse lui nea Cotoi si slugoiului preda. Sunt absolut consternat de faptul ca Dvs. luati in serios acele declaratii!!! Ma mira enorm faptul ca deja il si vedeti pe Cotoi ori cristi preda pe lista lunga a celor distrusi de ba-secu.
    Eu cred ca declaratiile de ieri ale lui ba-secu trebuie privite cu totul altfel. Inca de la inceputul acestui an atat Cotoi cat si preda au EXCELAT in critici aduse guvernului sau anumitor persoane din randul pedeleprelor. As mai aminti-o si pe sinistra macovei. Ce rol joaca ei, domnule Voicu?

  12. Hendrix Says:

    (continuare) Aceste personaje interpreteaza acum roluri de ,,reformatori”!!! Sa nu-mi spuneti ca n-ati remarcat pana acum fenomenul, domnule Voicu! NICIODATA aceste personaje nu l-au atacat pe tatucul lor de la 3coceni, niciodata nu s-au dezis de el! Ei n-au facut decat sa urmeze linia ,,reformatoare” trasata de ba-secu, fiind vazute ca trompetele lui ba-secu. Ce a facut ieri ba-secu? I-A LEGITIMAT si mai bine, incercand sa induca falsa idee ca ei ar fi ,,reformatori” care se lupta din interiorul pedeleprelor cu cei rai. O varianta portocalie a vechii smecherii cu politistul bun si politistul rau, domnule Voicu!
    Eu sunt doar un simpatizant liberal din provincie, Dvs. sunteti in conducerea PNL. Va respect enorm, sunteti unul dintre liberalii fanion ai partidului. Stiu ca aveti mult mai multe informatii decat mine, stiu ca aveti mult mai multa experienta politica. Totusi as indrazni sa afirm ca va inselati in privinta lui nea Cotoi si cristi preda. Eu unul cred ca cei doi vor fi printre exponentii ,,noului pd-l” si nu maziliti! De ce ,,noul pd-l”? Simplu, pentru ca actualul este terminat. Iar pentru prosti se va reinventa ,,noul pd-l”!

    • mihaivoicu Says:

      Asa au facut si Ana Pauker si Teoharie Georgescu. Au urmat linia lui Dej.

      • Hendrix Says:

        Da, asa este, ana pauker si teoharie georgescu pot fi si ei incadrati sub eticheta ,,Tovarăs vremelnic de drum”! Se pare ca n-ati inteles prea bine ce v-am spus aseara si anume faptul ca nu cred ca nea Cotoi sau cristi preda vor fi maziliti de ba-secu, asa dupa cum sustineti Dvs.. Ba dimpotriva, asa zice eu, cei doi vor fi exponentii ,,noului pd-l”, mai curat si mai uscat! V-as fi recunoscator daca ati avea un raspuns la ceea ce v-am scris.

  13. Emi Says:

    Unii oameni imbatranesc frumos, altii nu. Pentru unii evolutie inseamna mai bine si mai frumos pentru ei si pentru cei din jurul lor, pentru altii evolutie inseamna „toata lumea trebuie sa ma asculte si sa nu-mi iasa din cuvant”. Unii oameni se bucura de libertate si o folosesc pentru a evolua, altii sunt „pierduti in spatiu” si cauta pe cineva care poate gandi pentru ei. Am vazut un documentar cu tineri din Germania care mergand sa admire crocodili in mediul natural in Australia, desi peste tot erau pancarte cu avertizari ca scaldatul este interzis si ca apele colcaie de crocodili, ascultand de un ghid idiot, s-au balacit intr-un lac in care una dintre fete a fost atacata si ucisa de un crocodil de 4 m fara sa aiba timp macar sa scoata un sunet…pur si simplu a disparut brusc. Acum stiu ca idioti sunt peste tot in lume si am hotarat ca nu vreau sa-mi mai bat capul cu ei, sunt incurabili. Nu ma pricep la politica, o vad ca pe o balta cu crocodili de diferite dimensiuni, diferenta o fac cei care distrug de placere, fara motiv, fara a le fi foame sau fara a fi atacati. TB distruge otravind apa, ataca tot ce misca, ne uraste pe toti si daca nu ne poate controla, ne alunga. Sunt suparata pe cei care l-au votat a doua oara si pe cei din PD-L, care desi il cunosc si stiu ca pot primi oricand un cutit in spate, continua sa-l sustina pentru ca sunt la fel ca el.

  14. mily Says:

    Din discutia de acum la realitatea 19,41 se vede clar ca Orban Ludovic a fost ministru deci la guvernare, stie ce vorbeste.cunoaste dedesubturile tehnice care nu pot fi puse intr-o discutie televizata.
    DDD este nervos si suparat pe putere ca il ancheteaza Mazare la fel ambii sunt bine intentionati, insa Orban este cel mai realist.

    Mazare a venit cu fluturasul de salariu AL sa;ariatilor lui cu sume de 450 lei, dar e smeker si el si televiziunea nu zice ca suma aia e lichidarea si ca salaratii au luat avans am vazut pe un flururas 600 lei 😦

    NU ESTE MULT cca 1.100 LEI NET pe luna DAR CA SA AI 1100 NET BRUTUL ESTE CAM 1.500 lei…
    NICI ASTA NU E MARE DAR SA NU ABUREASCA POPULATIA CA AIA AU CASTIGAT PE LUNA 450 DE LEI

    Wekend placut mihaivoicu si tuturor 🙂

  15. Catalin Cornea Says:

    astazi, la hotnews, presedintele v-a invitat sa venitit cu un program credibil… 🙂
    evident ca e o gluma…
    dar, trecand peste asta, de ce sa nu ii fie prezentat lui sau mai bine populatiei, un program bine articulat de guvernare a tarii…?

  16. Catalin Ene Says:

    Un articol despre un tanar talentat!
    http://blogatu.ro/2010/08/azi-voi-vorbi-despre-aldo-blaga.html

  17. Catalin Ene Says:

    Un articol despre un tanar talentat!

    http://blogatu.ro/2010/08/azi-voi-vorbi-despre-aldo-blaga.html

  18. Eva Says:

    I-au trebuit lui TB fix 6 luni (06.12.2009-06.05.2010) ca sa treaca de la euforicul „i-am ciuruit” la emotionantul „apel la solidaritate” timp in care a jignit si calcat in picioare tot omul care a muncit sau munceste in aceasta tara. Eu le-as aminti celor care inca il sustin pe TB de vorba romaneasca „m-ai pacalit o data, sa-ti fie rusine, m-ai pacalit si a doua oara, sa-mi fie rusine!” Dar satra nu stie ce inseamna rusinea…

  19. mily Says:

    TREBUIE S-O ZIC SI P’ASTA
    Mihaivoicu ai fost inivitat le realitatea dar mi-a fost imposibil sa raman pe post din cauza mahalagioilor de birchal ana si honorius care au vorbit ca vai de mama lor, fix ca manelistii mai precis ca tiganii.

    Prigonelul asta mic treaca mearga, e vun la teorie dar se baga in seama peste randul tau la cuvant si imposibila aia isterica birchal mai bine ar intra in partidul lui base…este fix ca toate tatzele din partidul lui…nu respecta interlocutorul se baga peste cel care vorbeste ca o isterica.
    Am inteles ca asa este in politica si anume sa fi tare-n gura sa reusesti sa-ti expui ideile peste toti si peste toate ….dar nemernica aia birchal pe care n-o suport din cauza logoreei verbale a fost prea enervanta asa ca nici de dragul de ati asculta spiciul pe care-l expui de fiecare data in idei clare, concise, pertinente fara sa bati apa-n piua aiurea nu am rezistat ….pentru ca individa prindea o idee de-a ta si o flutura in stilul ei imposibil de mahala, plus toata atitudinea ei de pitzipoanca in politica, moderatorul este de vina ca i-a permis asteia sa se prostitueze in direct in emisiunea lui.

    Mihaivoicu, daca esti in Bucuresti 😦 cum puteti resista in cuptorul ala?

    Eu cred ca se va intampla asta mai repede de 100 de ani 😦

    http://www.descopera.ro/dnews/6435069-specia-umana-va-disparea-in-100-ani

  20. Catalin Cornea Says:

    @mily

    de acord in mare parte cu mily!
    si eu am avut sentimentul ca trebuie sa schimb pe alt post pt ca ana birchal ma agresa pur si simplu…
    l-a infruntat si pe moderator de cateva ori, credeam ca o sa il bata pana la sfarsitul emisiunii… 🙂
    cred ca e nevoie de mai mult bun simt in politica…

    oricum, dl voicu nu facea parte din peisajul invitatilor…

    despre participarea la astfel de emisuni ar fi doua abordari pt PNL:
    1. sa refuzi participarea alaturi de indivizi precum honorius si birchal….
    2. sa accepti si practic sa arati populatiei care este diferenta ditre cei 3 si astfel dintre cele 3 partide…

    ce strategie de PR ar trebui sa adopte PNL pt astfel de emisiuni?

  21. radu Says:

    Stiu eu pe cineva care va fi cu presedintele pana la moarte (moartea pasiunii): Nutzi Udrea, favorita sultanului!
    Nu pot decat sa ma bucur, vazand aceste slugi de lux primindu-si palma peste nas.
    Asa le trebuie, si cine face ca ei, ca ei sa pateasca!
    Ce mai asteapta? Cutitu-n spatele presedintelui! Repede!

Lasă un comentariu