Boc este cel mai bun tehnocrat

Cine zicea că este o crimă să suprapui o criză politică peste criza economică? Nu, nu erau nici mogulii, nici cei din opoziție, ci însuși zeul din deal. Care, în aceste zile, exact asta a făcut.

Încurcat serios de perspeciva pierderii controlului asupra partidului pe care îl conduce practic, împotriva Constituției, Traian Băsescu a aruncat în aer o țară întreagă (mă rog, partea care mai crede că președintele are vreo logică) și a încecat un soi de lovitură dublă, guvern-partid.

M-au amuzat cele două motive pe care le-a invocat pentru a justifica propunerea de schimbare a lui Boc. Cum că nu mai are sprijinul populației și că este nevoie de un guvern care să facă reforme economice.

În legătură cu sprijinul populației, nu știu exact cine este ciobul și cine oala spartă, pentru că Băsescu are cam același derizoriu sprijin din partea supușilor săi. Adică maxim 10%.

Despre reforma economică…. Adică ce-a păzit până acum Boc? Bine, noi știm că nu a făcut nimic, dar persoana care invoca necesitatea reformelor l-a lăudat până acum pe Boc, contrar evidențelor, tocmai pentru genialitatea reformelor făcute.

Și, pe deasupra, concluzia finală a fost aceea că s-a discutat cum să fie bine și, de fapt, tot Boc.

Nu sunt foarte preocupat de bătălia internă din PD. Nu cred că există o aripă ”bună” și una ”rea”, pentru simplul motiv că întregul partid ne-a adus pe toți în halul în care suntem și întregul partid, cu toate aripile sale, trebuie să treacă în opoziție. Dacă se poate extra-parlamentară.

Nici de pielea domnului Boc nu prea-mi pasă. Da, Boc trebuie să plece de la guvern, împreună cu absolut toți miniștrii din partidul pe care se preface că-l prezidează.

Este însă scandalos faptul că totul se petrece în culise, între oameni care au între 0,1 și 10% sprijin popular și care au o singură miză. Cum să se aranjeze între ei, de parcă țara, economia și cetățenii sunt moșteniri de familie pentru care se bat pentru că, nu-i așa, le revin de drept.

Etichete: , , , ,

36 răspunsuri to “Boc este cel mai bun tehnocrat”

  1. victorash Says:

    absolut superb!
    Ultimul aliniat aş trebui vopsit pe toate gardurile!
    Şi ar trebui să fie conştientizată problema de către alegători până la viitoarele alegeri, oricând ar fi ele convocate.

    • tibi Says:

      @victorash
      „absolut superb!”

      Am sa explic de ce nu este absolut superb.Eu cred ca este absolut ridicol.
      1.”Nu sunt foarte preocupat de bătălia internă din PD.”
      Pe principiul „nu ca zic dar spun”.
      Cum se justifica acest articol (a carui tema este si batalia interna din PD ) cu foarte mare lipsa de preocupare fata de aceasta batalie interna din PD?
      Dar sa presupunem ca D-l Voicu nu este aproape deloc preocupat de batalia interna din PD.Eu presupun totusi ca PNL-ul ar trebui sa fie preocupat de ceea se intampla in bucataria interna a principalului adversar politic.In statutul PNL scrie negru pe alb ca PNL este partid de dreapta.O alianta cu principalul adversar ideologic (stanga PSD-ista)

      • tibi Says:

        O alianta cu principalul adversar ideologic (stanga PSD-ista) sa zicem ca s-ar justifica printr-un pericol comun foarte mare.Dar ca prim-vicepresedinte de facto al PNL sa spui ca nu te preocupa bucataria interna a unui adversar asa puternic (care sa justifice alianta cu dusmanul ideologic) mi se pare de un ridicol aproape maxim posibil. Nu zic ca nu am auzit afirmatii si mai ridicole.

        „Este însă scandalos faptul că totul se petrece în culise…”
        Eu nu vad nimic scandalos in asta.Aproape ca as zice ca mi se pare scandalos ca D-lui Voicu i se pare scandalos ceva fata de care nu are aproape nici o preocupare.

      • Victoras Says:

        “nu ca zic dar spun”

        Ideea e ca n-ar trebui sa ne preocupe cum isi sar unii altora la gat in partid. Insa ei fac asta fiind in conducerea patriei. Si asta nu poate fi trecut cu vederea. Nici Tariceanu si Nici Nastase n-au fost puternic contestati cat timp conduceau tara.

        nu ne intereseaza cum se joaca ei in gradina lor; comentam daca suntem intrebati. insa ei nu se joaca in gradina lor, se jaca in gradina noastra. si asta e de comentat!

      • mihaivoicu Says:

        Asa e cand nu citim tot sau interpretam. Nu ma intereseaza pentru ca toti sunt la fel de rai si nu conteaza cine castiga.

      • Ajentu 007 Says:

        În schimb la PNL toţi sunt la fel de buni … 🙂

  2. astralro Says:

    VEZI CU PROCENTELE STEA IAR VA JUCATI CU ELE , CREZI CA CINEVA ZDRAVAN LA CAP CREDE PROCENTELE ARUNCATE PE PIATA DE SLUGILE LUI FELIX SI ALE SCHIOPULUI ? cred ca o sa aveti o mare surpriza sa apara niste sondaje facute profesional si impartial .

    • radu Says:

      Alo, domnu academician dr. ing., vezi ca in sondajele alea crede si seful tau de la Cotroceni, din moment ce i-a amenintat cu ele pe alde bok, in private.
      Hai meri fuguta de pe forumul asta inapoi la amanta lui sefu si saruta-i mana, ca de altceva nu esti bun. Nici sa scrii corect romaneste nu esti in stare.

  3. Bibliotecaru Says:

    Stimate Parlamentar,
    Mi-aş dori o Comisie Parlamentară de Anchetă care să cerceteze suspiciunea folosirii instituţiilor statului cu scopul unei activităţi de „Poliţie Politică”.

    http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/02/vreau-o-comisie-parlamentara-de-ancheta.html

    PS.
    Mă aştept ca şi alţi comentatori să susţină această cerere a mea.

    • tibi Says:

      „Mă aştept ca şi alţi comentatori să susţină această cerere a mea.”

      Eu nu sustin aceasta cerere. Nu pentru ca nu ar fi, in principiu, corecta.
      Ci pentru ca:
      1. Nu am deloc ( dar absolut deloc) incredere in ceea ce face (ancheteaza) Parlamentul.
      2.Nici una din anchetele Parlamentului nu a avut rezultate deosebite dpdv al interesului general.Anchetele astea parlamentare sunt pe principiul: „Mircea,fa-te ca lucrezi!”.Adica doar pentru imagine.
      3.etc

      • Un liberal deja optimist Says:

        Sa presupunem ca basescu va transforma Parlamentul in Marea Adunare Nationala? Tie cine iti va mai apara drepturile?

      • tibi Says:

        „Sa presupunem ca basescu va transforma Parlamentul in Marea Adunare Nationala? Tie cine iti va mai apara drepturile?”

        Nici in ultimele multe decenii nu mi-a (nu ne-a) aparat absolut nimeni drepturile.
        Clasa politica a avut grija sa imi (sa ne) ingradasca treptat si continuu drepturile.

    • mihaivoicu Says:

      @bibliotecaru – nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma intistrez ca a ajuns Parlamentul ultimul bastion al democratiei. Ar trebui ca si alte institutii sa reactioneze. Dar aveti dreptate.
      @tibi – la pct 2 se califica Ridzi

      • tibi Says:

        @tibi – la pct 2 se califica Ridzi

        Nu cred ca dpdv al interesului general ancheta si toata tarasenia privind-o pe Ridzi a avut un efect pozitiv cat de mic.Poate,dimpotriva.
        Ne-a mai demonstrat inca o data ca Parlamentul este un bordel.

      • Roxana Iordache Says:

        Mişule, nu ştiu de ce nu pot posta la tine mesaje ca atare. A trebuit să recurg din nou la va-
        rianta răspunsului la răspuns, chiar dacă nu mi se adresa. Ai idee de ce se întâmplă?!

        Voiam să-ţi spun că ai scris un articol EXCELENT şi dacă îl calific aşa, ar fi deja prea puţin să
        adaug că e, probabil, cel mai bun al tău.

        Dacă şi actele/acţiunile voastre politice vor fi la fel – şi mai repede! 🙂 – sărbătorim 10 Mai
        fără ei. 😀

    • silicon_v Says:

      Si ce ar putea sa faca aceasta comisie? Sa se stranga 10 parlamentari si sa ancheteze ce? Sa il cheme pe seful ANI la intrebari? Cam slabe sansele sa descopere ceva. Ala o sa zic ca asa i-a venit. Sau ca a citit in presa.

      Romania poate sa evolueze in doua feluri. Incet, intortocheat si fara zdruncinaturi. Sau repede si cu scandal. Vad ca dumneavoastra preferati prima cale. Eu nu. Nu sunt broasca testoasa sa traiesc 200 de ani. Si nu, chiar nu cred ca a doua cale duce la dictatura sau vreun regim oligarhic. Ba chiar din contra, prima cale mi se pare mult, mult mai apropriata de asta: un regim oligarhic in care cei din varf au acces la toate resursele in mod discretionar si sunt de neatins.

      Ca sa o spun ceva mai direct, PNA-ul lui Amarie nu a fost niciodata, dar niciodata atacat ca face „politie politica”. Un model de institutie democratica, nu-i asa? Pacat doar ca singurele rezultate au fost 2000 de NUP-uri.

    • Jon Says:

      O comisie pentru a analiza dacă „instituțiile statului” fac poliție politică ar avea de analizat TOATE instituțiile statului, lucru care ar dura câțiva ani buni. Președinția, Guvernul, Administrațiile locale, Parchetul, Serviciile de informații, Parlamentul, Instanțele judecătorești. Cam cu care ar trebui început? Cam ce rezultat ar avea o astfel de comisie în cazul în care aceste bănuieli ar fi reale? Am avut comisia Ridzi, cu ce rezultat? Avem o înregistrare publică a unui furt în cadrul Parlamentului fără niciun un fel de urmare penală. Despre ce vorbim aici?

  4. Un liberal deja optimist Says:

    Ba eu m-am ras zilele din urma de ma doare burta si acum. Pai, ce nu ni-l stim noi pe basescu? E client vechi. Evident ca toata vanzoleala asta a provocat-o la betie. Aud ca la Vila Lac s-a stat cu clondirele pe mese.Cred ca ii acordam prea multa importanta unui alcoolic cronic, atins bine de Korsakov Syndrome

  5. exasperat Says:

    CONSECVENȚĂ

    ETAPA I: Președintele Republicii merge la televizor. 8 februarie, pe înserat. TVR. Tema – că nu mai apăruse de o lună.

    Traian Basescu: (…) In plus, trebuie sa recunosc ca au marcat si o atitudine de dispret pentru ceea ce i-am rugat sa faca in interes national si am luat nota de chestiunea asta. Am luat nota si de lipsa de apetit a conducerii partidului de a-i mobiliza sa fie prezenti, si de lipsa de apetit a sefilor de grupuri de a-i mobiliza sa fie prezenti, si de lipsa de apetit a șefului de grup de a negocia cu celelalte partide din alianta un vot corect.

    Realizator: Ce inseamna ca ati luat nota?

    Traian Basescu: Pentru ca…

    Realizator: Ce consecinte va avea aceasta ‘nota’ pe care…

    Traian Basescu: In relatiile mele cu ei. Stiu ca nu mai am… nu mai pot avea sperante sa-i rog prea multe lucruri.

    Realizator: Deci veti renunta sa faceti ce ati facut saptamana trecuta, sa mergeti la grup, sa discutati cu parlamentarii?

    Traian Basescu: Da, da. M-am dus, am discutat, am ridicat chiar cazul Pasat. Este clar ca interesele sunt altele (…)

    Realizator: Si ce solutii mai aveti, daca propriul dumneavoastra partid ignora avertismentele pe care le dati?

    Traian Basescu: Doamna, stiti, nu mai este propriul meu partid.

    ETAPA II: Președintele Republicii merge la partid. 15 februarie, pe înserat. Întâlnire cu parlamentarii PD-L. Tema de interes național – cum facem să rămână PD-L la putere.

    Traian Băsescu: “Trebuie să începeţi să priviţi la realitatea anului 2012, care se apropie cu alegeri locale şi alegeri legislative şi să priviţi la posibile formule de a continua guvernarea”

    http://exasperat.wordpress.com/

  6. astralro Says:

    ma da destept e BASESCU asta de le face el pe toate in tara asta si bune si rele base e de vina , mama ei de neputinta .

    @ bibliotecaru ,
    comisie parlamentara de ancheta ? pai tu vezi pe cine din parlamentul asta sa faca asa ceva ?

    • Un liberal deja optimist Says:

      Poate Reborta si Toader! Mai stii?

    • Bibliotecaru Says:

      @ astralro
      De ce vi se pare atât de improbabilă iniţiativa a minimum 50 de deputaţi din cel puţin două grupuri parlamentare Camera Deputaţilor sau cererea unei treimi din numărul membrilor Senatului?… Recunosc că nu ştiu condiţiile unei comisii de anchetă comune, dar nu poate fi mai complicat decât însumarea celor două condiţii.

    • Bibliotecaru Says:

      Sau poate credeţi că există vreun parlamentar atât de sinucigaş politic încât să se opună unei astfel de comisii? Ar fi ca şi cum ar admite, pe faţă, Poliţia Politică…

  7. Catalin Ene Says:

    Parerea mea e ca Bocanel va fi zburat din functia de prim-ministru cat de curand:))

    • Un liberal deja optimist Says:

      Ai dreptate! Asta e ideea basesciana! Una sinucigasa. Prevad incercarea de alegeri anticipate! Nu stiu cat de inteligenta va fi opozitia noastra..

  8. Emil Says:

    Putem distinge acum doua variante de deznodamant cat priveste viitorul apropiat al PDL afara de cazul in care incontestabila siretenie a presedintelui (am spus siretenie si nu inteligenta) nu va da nastere unei noi strutocamile , unui homuncul politic suigeneris care va impaca orgolii si interese , lasand ghemul de ite si intrigi ce compun acest partid si aceasta putere intact in continuare la fel de ineficient cand este vorba de a gasi solutii pentru Romania dar exemplar in parazitarea a tot ce poate face bani pe seama statului . Cele doua variante pe care , in naivitatea mea le intrevad sunt :
    1. Boc ramane in “sa” la partid si la guvern si sunt intrunite toate sansele ca declinul lor sa continue sau cel putin sa se consolideze
    2. Blaga preia conducerea si PDL in momentul urmator se scindeaza cu speranta pentru ei ca macar una din fractiuni sa se consolideze ,cel putin la nivel de administratie locala de partid si sa reziste in “transee” inca o buna bucata de timp .
    Interesul nostru asupra uneia sau alteia din optiuni este pentru moment cum vom putea atrage de partea noastra un esalon de “nemultumiti” mai consistent apt a ne da suplimentul de energie la votul in camera si senat fara de care bunele intentii raman doar la stadiul declarativ stadiu care perpetuat la infinit este pagubos si neproductiv in egala masura . Ramane sa vedem cum vor decide sortii din pacate suntem prea mult in tribuna si prea putin in teren iar agenda in continuare o face Cotroceniul , din fericire , primul “trisor” al tarii pare sa fi incurcat cartile adevarate cu cele masluite intr-o asemenea masura incat nici el nu mai stie la cine este “birlicul”. emil_stefarta@yahoo.com

  9. Un liberal deja optimist Says:

    Problema se complica rau pentru Coalitie:UNPR (stanga-stanga) zice ca nu voteaza Codul Muncii, UDMR zice ca-i ajunge Legea educatiei si nu mai marseaza pe legea minoritatilor, grupusculul minoritar vrea Legea minoritatilor (cica ar fi vorba de foarte multi bani de cheltuit fara justificari).Tot UDMR zice ca nu mai vrea masuri de austeritate ( cu ochii sfoara pe sondaje!).

    • radu Says:

      Perfect! Si iac-asa, visul basecului de a-l da jos pe bok de la Guvern se va indeplini.
      Motiunea va fi un pretext pt. debarcarea cadavrului politic ambulant. Ma tem ca ar putea fi si o capcana pt. Opozitie. USL va trebui sa pregateasca o serie de mutari surpriza, in culise, care sa-i ia prin surprindere pe basisti si sa-i taie respiratia matrozului.

  10. ela Says:

    Daca vine si….. vine USL-ul la putere ce va mai fi cu aparatul bugetar super supra…po.pu.lat ? hm?! stie”careva” ceva ?
    Pe mine ma enerveaza la culme cuvantul asta „careva” asa cum ma enerveaza si claia peste gramada de bugetari si claia de agentii puse pe capul …am vrut sa zic poporului, da’ nu-i frumos, zic pe capul „romanilor” expresie lansata de boculet.
    Deci, in consecinta …asadar ramane tot asa?
    Cica codul muncii …noul …n-a trecut 😦 per che? ce avantaje ale bugetarilor erau in pericol, ca la privat se stie, acolo e clar …daca patronul n-a dormit bine noaptea nu mai primesti stimulent si dup’aia pleci acasa.

    • Un liberal deja optimist Says:

      Sa-si faca si ei sindicat.

      • ela Says:

        Daaaaaaaaa, sindicatul asta cu cine sa se „bata” ? Nu merge, patronii si patronasii de tot soiul ca patron e si cel de la BRD dau un exemplu si patron e si vanzatorul de LA chiosul din colt.

        Trebuie ca Guvernul, Parlamentul sa nu ignore categoria ASTA de la care-si trage seva de viata.

        Pentru bugetari e simplu ies si dau cu pietre cuM ii indeamna Hosu Bogdan daca nu le convine ceva.

        Mediu privat n-are nici o solutieeeeeee, din pacate.

        Un exemplu…. in Romania sunt 2 salarii minime, unul pt bugetari de 700 brut 😦 si altul si mai si 670 brut in privat, baga atia niste motive aiuristice rau de tot DE CE-I asa cum ca privatul una trece in statul de plata si alta le da in mana…………, minciuna ordionara.

        Cine stie ce caz izolat…. dar sa faci o lege pe o asemenea logica e dazastruos.

        Deaia bugetarii nici morti n-ar pleca in privat, au inteles si ei cum sta treaba….. la bugetari s-au angajat intre ei tot neamul cumetrii si nepotisme …e un cerc inchis unde nu mai patrunde nimeni din afara.

        Si daca vor pleca pramatiile astea de la putere zic pramatii pentru ca mint, mint, au tupeu maxim…..vom ramane cu bunul samaritean USL pro bugetari de lux si speciali …asa ca nu avem nici o sansa…… tot mai bun e baselu intr-un fel ca agita apele ca nu se lasa, cand ia o decizie asa ramane…..la el nu exista negocieri…. acum ca e la putere

        dar iar ma tem ca in opozitie se va suci.

        Deci cum ziceam in Romania nu exista nici o sansa de normalitate. Dumnezeu sa pazeasca poporul roman de dusmanii din interiorul lui.

  11. Un liberal deja optimist Says:

    @Ela,
    Atunci, bine! Sa ia de la basescu!

  12. radu Says:

    Domnule Voicu, ma tem ca tot in culise va trebui sa negociati ca sa-i dati pe-astia jos. N-o puteti face decat batandu-i cu armele lor, adica incurajand la maximum disensiunile din randul Puterii, atat la nivel individual, cat si la nivel colectiv, de partid.

  13. dragospas Says:

    Domnule Voicu,meseria asta de purtator de cuvant al partidului necesita multe sacrificii si energie. Trebuie sa stati tot timpul conectat (dumneavoastra sau echipa dumneavoastra) la toate informatiile si stirile ce sunt prezentate deformat in mass media,cu privire la PNL si nu numai…Ceea ce s-a intamplat in acest Weekend cu lipsa de reactie a PNL cu privire la stirea cu dezertarea in masa de la Constanta ,este numai un exemplu …http://www.realitatea.net/dezertare-in-masa-200-de-membri-pnl-constanta-s-au-inscris-in-pdl_805553.html …puteti sa ne spuneti macar in ceasul al 13-lea care este realitatea ?

Lasă un comentariu