Mai multe victorii

Într-un gest fără precedent pentru el, Traian Băsescu a dat ordin să fie retras un controversat proiect de lege pe care tot el l-a lansat.

Las la o parte lipsa de atribuţii constituţionale în acest caz. Ignor, de asemenea, obedienţa guvernului, mai ales a premierului şi a ministrului sănătăţii, care cu mare iuţeală au lansat proiectul şi tot cu mare iuţeală l-au retras, dând dovadă de o mare absenţă în dezbaterea publică pe acest subiect. Culmea comicului a fost atinsă când un consilier onorific (!) al unui ministru a fost numit prin „inspiraţia” şefului de la Cotroceni.

Evenimentul de astăzi arată mai mulţi câştigători şi un perdant.

Avem de-a face cu o victorie personală a doctorului Arafat. Şi asta-i foarte bine, pentru că omul acesta merita această victorie.

Ar mai fi un câştig al societăţii civile, al celor din sistem, al oamenilor simpli care s-au implicat şi astăzi, iată, au ieşit chiar în stradă.

Mass-media este, de asemenea, printre câştigători. A rezistat diversiunilor tipice reprezentate de lansarea de subiecte paralele. Poliţişti arestaţi, gaze şi alte alea. Au reflectat şi acele subiecte, dar au ţinut subiectul principal, cel al legii sănătăţii.

Perdantul ar fi fost acelaşi oricum, pentru că Traian Băsescu şi-a tăiat serios din punctele puţine pe care le mai avea în momentul ieşirii necontrolate de la Realitatea TV.

Acum cred că-i iese ghicitoarea pe nas.

Etichete: , , , , ,

7 răspunsuri to “Mai multe victorii”

  1. ionut Says:

    e doar o mica victorie..nu trebuie sa ne imbatam cu ea..avem de luptat si cu propunerea de comasare..la fel ar tb tratat subiectul

  2. radu Says:

    O victorie a lui Arafat, dar inca nu si a Opozitiei, care are inca o maaare problema de credibilitate. Cum vom reusi sa blocam comasarea, fara un Arafat?

  3. Cantemir Says:

    Cu sau fara SMURD, cu sau fara Basescu, cu sau fara legea sanatatii retrasa, in Romania anului 2012 tot se va muri pe capete, adica 1 roman la fiecare 2 minute:

    Pumnul de bune si sacul de rele. Viata la romani in 2012

  4. exasperat Says:

    B1 şi-a produs banii pe ziua de ieri, într-un nou exerciuţiu de prostituţie media. Pe la 11 noaptea, când mitingul de la bucureşti SE TERMINA, B1 dădea ştire că pesediştii de la Târgovişte se îmbarcă în maşini ca să plece la mitingul de la Bucureşti.

    Ieşi-le-ar pe nas!

  5. cosmin Says:

    domnule voicu ,
    chiar nu intelegeti nimic , din ceea ce va inconjoara ?
    si aveti o functie atat de importanta , in PNL . pacat .
    ” las de o parte lipsa de atributii constitutionale …” , „culmea comicului ” . deunazi , la televizor , foloseati expresia ” habar n-am ..” pai aici este problema , dumneavoastra habar nu aveti , in timp ce basescu se pricepe la toate .
    de castigat nu a castigat nimeni . iar perdant este poporul acesta obidit .
    in final , asemeni unui politician ieftin , reduceti totul la sansele lui basescu , la imaginea lui .
    pai asta este ultimul lucru care m-a intereseaza .
    si inca ceva : cand oamenii ies in strada , nu este de bine . s-a ajuns aici si din cauza nepasarii politicienilor .
    sincer sa fiu , cred ca nu va implicati din mai multe motive :
    – nu sunteti capabili sa propuneti ceva clar ;
    – sunteti , in mare masura , la fel de credibili ca si basescu ;
    – inca sarbatoriti , desi vacanta s-a incheiat .

    sper sa ma insel . sincer o spun .

  6. eugennl Says:

    La fel ca si Putin care a descoperit surpins ca borsul mai si explodeaza si Basescu s-a trezit din mahmureala cu aceeasi viziune ca si Odiosul in 21 Decembrie. Viziunea sfarsitului si a mamaligii explodande. S-au daca el nu a realizat inca ca este cam dus cu pluta cei din PD-L au realizat. O sa faca coada la usa PSD si PNL.
    Chiar daca o mai duca pina la alegeri de data asta nu o sa mai mearga cu falsifcarea votului si nici cu guvern PD-L facut cu traseisti. Decat daca chiar vor sa faca un remake in decembrie 2012 dupa fuga lui Ceausecu cu elicopterul si a secretarilor de partid judeteni /pardon prefectilor in proumb. O tara haotica nu este insa in avantajul nostru si nici al celor ce finanteaza PD-L asa ca cine stie daca nu o sa primeasca antcipat ordinul de mars acasa. Nu le doresc raul fizic dar sper ca nu sunt asa de nebuni chair sa vrea un remake dupa 1989.

  7. eugennl Says:

    La Tirgu -Mures cam jumatate erau maghairi. Poate UDMR ar trebui sa inceapa sa se intrebe daca principiul „orice am face tot pe noi ne voteaza ” chiar mai este valabil. Si daca Tokes este singura amenintare pentru monopolul lor pe voturile maghiarilor. Si gulasul mai explodeaza.

Lasă un comentariu