Matematică simplă. Pentru unii

Încep cu întrebarea. Dacă 80=170 şi 300=488 atunci „aproape 2%” cu cât este egal? Răspunsul mai târziu, dar poate de la alţii, pentru că eu nu-l ştiu.
Anul trecut a stat parcă sub semnul expresiei „am o părere, dar nu sunt de acord cu ea”. Vom avea creştere economică, vom reduce numărul de parlamentari la 300, vom intra în Schengen, vom aplica legea pensiilor (pe care am votat-o prin fraudă), nu vom scădea pensiile militarilor. Vedeţi elementul ce leagă toate aceste afirmaţii? Da, este acela că niciuna dintre ele nu s-a dovedit a fi adevărată.
Desigur, sunt doi vinovaţi principali. Criza economică şi guvernul Tăriceanu.
Criză economică este, desigur. Dar nu peste tot, sau cel puţin nu peste tot la fel. Polonia oare mai există pe harta scuzelor portocalii? Prin vecini se mai întâmplă câte ceva. De exemplu Bulgaria reduce (din nou) taxele, acum venind rândul TVA. Ţinând cont că Bulgaria şi Ungaria au impozite mult, mult mai mici decât România, cât de competitivi suntem pentru a atrage puţinele invesiţii străine care au mai rămas disponibile pe piaţă? În alte locuri s-au petrecut schimbări. Papandreu, Berlusconi, Zapatero nu mai sunt. Boc este.
Cât despre guvernul Tăriceanu… Cât de patetic este ca după 3 ani de guvernare să aduci tot această scuză? În ritmul ăsta o să auzim despre greaua moştenire a guvernului IG Duca.
Ar mai fi, pentru ziua de azi, un episod amuzant de-a dreptul. Sigur, legea electorală nu schimbă în mod direct viaţa nimănui. Iar numărul de parlamentari nici atât. Dar am trăit cu toţii un inimaginabil circ despre acest subiect, cu ocazia unui referendum tipic băsescian. Am văzut jurăminte despre cel mai imoprtant lucru din lume. 300 de parlamentari. Dar când ai 16-17% prin sondaje şi vreo 180 de parlamentari în funcţie de votul cărora depinde perpetuarea accesului la butonul licitaţiilor, atunci e o problemă. Pentru cu 17% din 300 face 51. Care este diferit de 180.
Astfel am asistat la incredibilul episod al lansării în dezbatere publică, oficial, pe site-ul Ministerului de Interne, a noului sistem de calcul în care numărul de parlamentari creşte de la 471 la 488.
Dar despre comasare, alegeri şi Sfântul Graal vom vorbi mâine.

Publicitate

Etichete: , , ,

10 răspunsuri to “Matematică simplă. Pentru unii”

  1. Arogantu' Says:

    De acord !
    Dar trebuie inversata ordinea, ca sa respectam si raportul cauza/efect ! 😀
    Deci de vina pentru minciunile bocassasine sint : guvernul Tariceanu si criza economica generata de incompetenta guvernare liberala !
    Cred ca in maimutzarie urmeaza mare bal – mare, pentru a marca in mod corespunzator faptul ca, in sfirsit, liberalii se recunosc vinovati de dezastrul guvernarii Boc ! 👿

  2. mihaivoicu Says:

    Sigur. Se stie ca, de pe vremea lui Bratianu…

  3. cristi Says:

    Bine ati revenit domnule Voicu.Multi dintre sustinatorii USL v-au simtit lipsa in ultimul an.Sper sa fiti la fel de combativ cu actuala putere precum fusesera-ti si in 2009-2011.
    PS:Stiu ca sunteti presedinte la PNL-Dolj si s-si vrea sa stiu daca mai exista acea filiala,ca in ultimul an am tot auzit cum va pleaca oamenii de acolo.Vreau sa stiu daca aveti candidati cu sanse pentru primarii sau parlamentare.Apropo,nu cred ca veti mai candida in colegiul Calafat,fiindca primarul de acolo a plecat in alta parte.

    • mihaivoicu Says:

      Multumesc, in primul rand, pentru urare.
      In legatura cu PNL Dolj. As contrazice afirmatia cu plecatul oamenilor, ba dimpotriva, sunt foarte multi cei care ni s-au alaturat. Am si exemple
      http://www.oltenasul.ro/pnl-isi-ia-candidati-din-pdl-si-mai/
      http://www.lupamea.ro/articole.php?rubrica=30&numar=2&id=10177

    • cristi Says:

      Aici aveti dreptate,am observat si eu ca in ultimul an,inafara de plecari au mai venit si multi oameni.Dar ce ne facem cu orasul Calafat.Acolo primarul PNL a schimbat partidul si s-a dus la Oprea. Ori dupa cum stim,Calafatul e un oras important.Au liberalii oameni in zona care ar putea sa-i faca fata lui M.Guta? Stiti ca in batalia politica locala castigarea Calafatului este foarte importanta.

      • mihaivoicu Says:

        sigur ca tratam situatia serios si evaluam modul in care ne vom prezenta la alegeri. Sa nu uitam totusi forta USL. Mai este totusi ceva timp, in cazul in care alegerile vor fi in noiembrie.

    • cristi Says:

      Sunt constient de forta pe care o are USL.Numai ca primarul din Calafat e laudat de toata lumea de prin presa.Cand a plecat el din PNL Dolj multi ziaristi (inclusiv colegul dumneavoastra din filiala,H.Buzatu) au inceput sa cante prohodul partidului in judet. Si in afara de Guta,parca ar mai fi vreo 7-8 primari de-ai vostri care au schimbat partidul,iar toti acestia stiu ca se afla in zona Calafatului. Asta e marea problema pe care trebuie sa o rezolve USL in zona respectiva.

  4. un liberal optimist Says:

    Mihai Voicu,
    Ca veni vorba de plecarea primarilor USL catre UNPR.. Nu vrei sa ne descifrezi aceasta enigma? Pai cum naiba sa plece cineva de la o formatiune acreditata cu peste 50% la o formatiune politica inexistenta in sondaje? Santaj, interese financiare pe termen scurt, strategie politica? Daca initiativa apartine USL nu te conjur sa ne dai explicatii.

    • mihaivoicu Says:

      Salut!
      Povestea asta cu plecatul e foarte vaga. Stii ca oricum primarii, tehnic, nu pot pleca pentru ca si-ar pierde mandatul. Sunt niste declaratii si cam atat. Ma indoiesc de faptul ca prea multi primari vor candida de fapt prin alte parti.

  5. Victoraș Says:

    Dar nu se vor opri la I.G. Duca! Vor spune ca Bratianu (I.C., daca nu-i confunda) e de vina pentru toate nenorocirile, pentru ca l-a adus pe Carol I in 1866 pe Dunare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: