Rezervaţi un Nobel, vă rog

Mi se  pare din ce în ce mai clar că succesiunea de declaraţii ale domnului preşedinte, din cizme sau copleşit de linguşeli la TVR, cu privire la grozăvia deficitului, nu au decât rolul de a justifica un nou împrumut. Împrumut care vine să acopere acest deficit pentru că actuala putere se fereşte, aşa cum face cu încăpăţânare de aproape doi ani, să taie din cheltuielile aberante ale clientelei.

Păpuşi, e-Romania, sponsorizările lui Hoară, sau linguriţele de 100 de lei noi bucata de la regia Apele Române sunt o părticică din miile sau zecile de mii de găuri pe care le putem regăsi, de exemplu, în cartofi, ghiozdane sau în aberantele bugete de campanie ale organizaţiilor PD de prin comunele unde se organizează alegeri locale parţiale.

Bineînţeles că vinovaţi sunt ticăloşii care au generat acest deficit. Dar este vorba chiar de oamenii lui.

Las la o parte faptul că, timp de patru ani, guvernul Tăriceanu a avut excedent la bugetul de pensii. Şi chiar în singurul trimestru în care a existat un deficit, acesta a fost unul extrem de mic, de aproximativ 0.1-0.2 % din PIB.

Dar nici măcar asta nu contează. Marea problemă este că guvernul Boc a lichidat singura sursă de alimentare a acestui buget. Locurile de muncă. Creşterea numărului de salariaţi petrecută între 2005 şi 2008 a fost lichidată în mai puţin de un an. Şi nu pot accepta să dea vina doar pe criza economică, pentru că nu criza a introdus impozitul minim care a trimis în şomaj 200.000 de oameni.

În aceste condiţii nu văd ce am mai putea afla de la Traian Băsescu. Am aflat aseară că domnia sa ştie cu siguranţă că partidele de opoziţie nu pot scoate ţara din criză. Este desigur părerea unui aşa eminent economist, dirijor al unui guvern cu aşa bune rezultate economice, care are, în consecinţă, dreptul divin să judece cine scoate ţara din criză şi cine nu. Mă gândesc să emit şi eu opinii despre cine poate face neuro-chirurgie şi cine nu.

Publicitate

Etichete: , , , , , ,

40 răspunsuri to “Rezervaţi un Nobel, vă rog”

 1. Bibliotecaru Says:

  Şi, în tot acest timp, cetăţenii privesc cu burţile chiorăinde cum politicienii se joacă de-a politica şi contrele mediatice. URAAAA!

  • mihaivoicu Says:

   Contrele mediatice macar nu fac rau. „Masurile economice” ne distrug

  • Bibliotecaru Says:

   Contrele mediatice fac mult mai mult rău decât vă puteţi imagina. Vorbesc zi de zi cu cetăţenii acestei patrii şi nici nu vă închipuiţi ce haos este în mentalitatea lor tocmai din aceste contre nesfârşite în care nimeni nu explic nimic, toată lumea se înjură.

   Pentru că domnul preşedinte Traian Băsescu a spus că banii de la FMI vin pentru a putea să acoperim deficitul pentru pensii, toată societatea crede că FMI-ul dă bani României pentru a subvenţiona deficitele din diferite bugete. Nimeni, nici cu forcepsul, nu le mai poate explica acum cum stă treaba cu banii veniţi de la FMI.

   Mâine sau poimâine un politician va veni să spună că românii trebuie să se sinucidă pentru a le fi mai bine şi românii vor face coadă la Intercontinetal pentru a se arunca de pe el.

   Urmăriţi cum mass-media construieşte vinovaţii fără măcar ca acuzaţii să ajungă în faţa unui procuror. Toată lumea ştie astăzi că SOV a luat banii FNI deşi el nu a avut nici o problemă din acest punct de vedere (nici măcar „problemele” de acum nu sunt legate direct de FNI). Mass-media, manipulată direct şi indirect de politică, construieşte o realitate total diferită de cea obiectivă, şi „masele largi populare” trăiesc acea realitate prefabricată, de multe ori nici măcar politicienii, mai ales cei mai tineri, nu pot deosebii obiectivitatea de realitatea prefabricată, tocmai pentru că nimeni nu mai „pierde timpul” să studieze realitatea obiectivă.

   Nu neglijaţi televizorul şi prezenţa politicii la televizor. Nu vă neglijaţi „prestaţia media” (dacă pot spune aşa). Ceea ce se întâmplă în mass-media, în dimensiunea cea mai perfectă din punctul de vedere al manipulării opiniei publice, contează foarte, foarte mult, chiar dacă pe moment nu pare mare lucru.

 2. radu Says:

  Corect, incep petardele basiste (scuzati pleonasmul). De vina pentru dezastrul economica e Vantu, of course, alaturi de The Big Satan-Patriciu.
  Impostura, numele tau e Basescu!
  Mai grav e ca, dupa cum spunea DIP pe blogul sau, actuala putere se pregateste sa sunteze viitoarea guvernare, contractand imprumuturi peste imprumuturi pentru calmarea populatiei si satisfacerea clientelei, in ideea ca actuala opozitie va trebui sa le plateasca in viitor, cand va veni la putere. Iar atunci Traian, impreuna cu justitiarii lui de mucava (pardon, Macovei) vor pregati, glorios, contraofensiva.
  Sa ne dea Dumnezeu sanatate si viata lunga sa-l vedem pe acest baiat (apud Calin Popescu-Tariceanu) facand turul televiziunilor cu catuse la maini! Dar pentru asta vor trebui sa-l lase din brate, mai intai, serviciile secrete si mai ales SIE, care-i sponsorizeaza belferii sinecuristi.

 3. vali plesca Says:

  „Las la o parte faptul că, timp de patru ani, guvernul Tăriceanu a avut excedent la bugetul de pensii.” ura, nobelul pentru penelei, au gasit solutia> reducem pensiile la nivelul care era pe vremea lui tariceanu, inainte de septembrie 2008.
  dar il luam repede inapoi (nobelu), din cauza ca amesteca merele cu perele: deficitul bugetului de pensii nu are nici o legatura cu „Păpuşi, e-Romania, sponsorizările lui Hoară, sau linguriţele de 100 de lei noi bucata de la regia Apele Române sunt o părticică din miile sau zecile de mii de găuri pe care le putem regăsi, de exemplu, în cartofi, ghiozdane sau în aberantele bugete de campanie ale organizaţiilor PD de prin comunele unde se organizează alegeri locale parţiale.”, cu dezmatul din banii publici.
  eu stiu ca opozitiei ii place tare sa spuna ca banii pe care ii cheltuie cu nerusinare pedeleii trebuie dati la pensionari si inchisa gura lui basescu cu deficitul de acolo dar problema e putin mai nuantata. nu de alta, dar inlocuim un dezmat cu altul si banii tot sunt cheltuiti. asa ca peneleii ar fi bine sa scoata capul din nisip, sa-l bage intre urechi si sa emita niste solutii liberale si sa inceteze a fi remorca pesedeilor

  • transildania Says:

   Chiar in fiecare zi aceeasi placa?
   Da, cheltuielile mentionate de domnul vocu au legatura cu deficitul, pentru ca deficitul, chiar si cel al bugetului de pensii trebuie platit din venituri curente, fie taxe, contributii sau impozite (nu din credite).
   In vreme ce venituri curente in valoare de miliarde sunt aruncate pe geam, zilnic auzim mesaje apocaliptice cu „vai deficitul, colapsul” etc.

   Trebuie sa recunosc: ce napasta si obligatia asta de a plati pensii, nu-i asa? Ce frumos ar fi la guvernare daca n-ar fi chestia asta cu pensiile, cine le-a mai inventat?

   • vali plesca Says:

    de ce n-o lasi balta? asa cum m-am saturat de politicienii care nu stiu decat sa dea vina pe altii si sa nu-si recunoasca deloc propria vina, incompetenta, impotenta si hotie, asa m-am saturat si de sprijinitorii lor neconditionati. bugetul de pensii trebuie alimentat din banii de pensii. punct. ii putem imputa gaunoasei guvernari actuale faptul, corect, reliefat si de shadow mai jos, ca nu a fost in stare sa mentina veniturile la bugetul asigurarilor sociale, ca nu a fost in stare sa lupte coerent si cu viziune cu o criza greu de stapanit si sa asigure un cadru coerent al dezvoltarii economice. ii putem imputa actualei hoate guvernari ca foloseste bugetul ca o pitipoanca rasfatata care cheltuieste banii pe cardul tatei fara sa-i pese cum se fac acesti bani. DAR SUNT LUCRURI DIFERITE. faptul ca peneleii continua sa le amestece si, in acelasi timp, nu-si asuma nici o responsabilitate, facand, pe invers, exact ce face basescu (aruncand vina asupra altora), arata clar ca si pentru ei politica e politicianism si nu buna guvernare. mai mult ii acuz clar de lipsa de viziune si de ambiguitate doctrinara, iar dovada o am in textul motiunii simple la adresa ministrului muncii, in care „solutiile” sunt o insailare de principii departe de realitate si de sloganuri socialiste

  • mihaivoicu Says:

   Diminuarea drastica a locurilor de munca are mare legatura cu bugetul de pensii. Asa e cand citim doar ce vrem.

   • vali plesca Says:

    „nu criza a introdus impozitul minim care a trimis în şomaj 200.000 de oameni”. afirmatia asta, coroborata cu raspunsul de mai sus mi-au dat o idee. spuneam intr-o postare din zilele trecute ca deficitul bugetului de pensii e in jur de 1 miliard de lei lunar. daca avem 200000 de oameni someri strict din vina guvernului pdl (afirmatie corecta datorita prostiei introducerii impozitului minim), putem cuantifica vina directa a guvernului: 200000 de oameni x 642 contributie medie lunara = 128400000 deficit lunar. mai raman 870 de milioane de lei pe luna…

 4. olimpiu65 Says:

  Da, dar tov presedinte depaseste in fiecare an varful crizei. eu un alpinist redutabil si propun sa-l expediem in Himalaya

 5. Victoras Says:

  Poate va va si lua cineva in serios si veti deveni un fel de zeu al previziunilor in cariere medicale!

 6. ela Says:

  priviti ce frumos este aici:

 7. keep it simple Says:

  Cinic vorbind, mie-mi convine.
  Cu cat mai multe imprumuturi, cu atat mai bine. Vine falimentul bunului public mai repede, ca m-am saturat sa platesc lunar taxe si impozite de 5000 de lei pe degeaba (da, da, ai citit bine, cinci mii de lei pe luna).

  • mihaivoicu Says:

   Teoretic ar trebui sa te bucuri. Asta ar trebui sa insemne ca faci profit pe masura. Inteleg insa ca nemultumirea vine din risipa banilor platiti si asa este.

 8. Shadow Says:

  @vali

  care sunt actiunile contra cizei luate de basecu-boc care sa fi produs la bugetul de pensii mai multe cotizatii.

  Da bugetul de pensii este in aer. De ce? Pt ca pe de o parte mai mult de un an si jumatate „forfetarul” a inchis firme(cu sutele de mii), pt ca imprumuturile Romaniei de anul trecut de pe piata interna (in jurul a 10 miliarde de euro) au taiat finantarea privata, pt ca anul trecut in plina criza pt doua „campanii electorale” pensiile au crescut(de doua ori anul trecut), pt ca odata scazute salariile cu 25% la o cincime din salariati a produs si ea o reducere „liniara” (calcul grosier) de macar 5% la fondul de pensii. E drept ca marea „inginerie” a scazut „bugetele ministerelor” dar au explodat bugetele pensiilor, ale asigurarilor de sanatate si ale somajului.

  Despre care „dezmat” mai putem vorbi cand incompetenta + hotia + stupiditatea „jucatorului suprem” a produs aceste efecte.
  Sa iti adaug aici si transele de dobanzi la creditele facute? 2 miliarde acolo pe an.

 9. exasperat Says:

  Care să fie logica pentru care Traian Băsescu emite o măgărie de genul celei cu Remeş? Şi cum să se fi simţit doamna Culcer în momentul respectiv?
  Sugestii.

  • radu Says:

   Doamna Culcer era direct implicata in scandalul Remes. „Serviciurile” stiu de ce.
   Poate Traian vrea sa-l recupereze pe Decebal Traian, mai stii?

 10. han Says:

  Si totusi de ce nu faceti nimic in Parlament pentru a legifera impotriva risipei din sistemul de achizitii? Ca intotdeauna a existat, si nu o sa dispara odata cu disparitia PDL atata timp cat sistemul e asa cum e!

  • mihaivoicu Says:

   Ar putea fi si o problema de legislatie. De exemplu limita pana la care poate creste valoarea unui contract dupa atribuirea acestuia. Basescu insista pentru 50%. Eu zic nu mai mult de 10%.
   Marea majoritate a problemelor vin din eludarea legilor existente.

   • han Says:

    Elucidarea legilor tine de justitie, care trebuie sa functioneze si ea. Faceti ceva in sensul asta? Pur si simplu nu mai cred in solutia schimbarii oamenilor, atata timp cat sistemul ramane.

   • han Says:

    iar 10% + inflatia oficiala ar fi o idee buna, cred .. ar trebui studiat efectul scaderii marjei astea.

 11. Casiopeea Says:

  Vorbind despre papusile cu handicap…pentru ele sunt bani deoarece s-a redus indemnizatia de insotitor a copiilor cu handicap. Un parinte care sta luni de zile prin spitale cu un copil bolnav de cancer, depinde de aceasta amarata de indemnizatie. Dar papusile sunt mai importante decat copiii bolnavi de cancer. Sinistru.

 12. keep it simple Says:

  han, esti haios, zau.
  Faza asta cu banii risipiti de PD prin achizitiile publice este o placa ce ajunge sa aiba in ochii electoratului tot atata importanta cat au si mogulii matrozului si echitatea sociala a PSD-ului.
  Evident ca exista risipa, dar mai ales „sifonari” de fonduri prin achizitiile publice, dar ele vor continua sa existe si dupa ce vor veni altii la putere – oricare ar fi ei.
  Ideea este ca e necesara reformarea sistemelor ce furnizeaza bunuri publice pentru a minimiza volumul achizitiilor publice. Ceea ce nu-si propune nimeni, nici macar PNL-ul, nici macar la nivel declarativ.
  In schimb PNL-ul cauta sa ma convinga ca PSD-ul nu va mai fura cu vagonul, cu vaporul si cu avionul, asa cum au facut cand au guvernat ei ultimele dati. Nu. Acum sunt copii cuminti si ascultatori si papa tot din farfurie si cel mai bine e sa guvernezi alaturi de ei.
  Sigur.

  • han Says:

   Exista 2 cai de atac: legislativ sa nu mai lase atatea portite deschise, si prin justitie .. daca cineva incalca legea sa plateasca. Restul, e poveste de adormit copii, care din pacate insa functioneaza la prea multi.

 13. ela Says:

  Pressa are material de rumegat … baselu si ai lui stiu cand sa scoata pe piata ceva care sa oripileze lumea 👿

  Si uite asa ministrii lui boc dimpreuna cu boculet sunt lasati in pace sa-si faca mendrele cum vor, pressa e oleaca paralizata ….isi revine…. deocamdata despica asta cu arestarea.

 14. ALBERTO Says:

  opozitie,opozitie iosif buble vorbeste despre niste H.G.-uri pe la guvern,fiti mai activi.
  vedeti ca o asistenta sta in puscarie ca fiind pericol public.
  daca vreti sa schimbati ceva in tara asta,nu mai dormiti atat de mult.
  face media opozitie pentru voi,ca sa cresteti voi in sondaje.
  nu am vazut ca aparati cu indirjire profesiile liberale.

  • radu Says:

   Aveti dreptate. Din pacate, partidele politice din opozitie sunt impotente in razboiul cu Basescu. Singurele redute care-i pune mari probleme matrozului sunt Realitatea si Antenele. De asta chelul se razbuna acum pe mogul si a dat ordin „serviciurilor” sa treaca la actiune. Vedea-l-as tradat!
   Jigodiile diversioniste, stiu bine cine-l tinea in brate pe Adi Nastase in 2003, ca patron la Realitatea: Prigoarna gunoierul. Au uitat cine din cine era compusa mafia lui Nastase pe vremea aia: Cocos-Bittner-Petrache-Gabitza Oprea-Nicolicea.
   In conditiile in care societatea civila din Romania e fie aservita puterii, fie incapabila de organizare, ca si sindicatele, presa ostila puterii trebuie aparata ca ultima forma de solidaritate impotriva ciumei portocalii.

 15. Un liberal deja optimist Says:

  Dupa trei saptamani fara net observ o reactivare a vuvuzelelor portocalii. De unde o fi facut rost Basescu de bani? De la insotitorii persoanelor cu dizabilitati, de la bugetari, de la pensionari? Sau din taierea ajutoarelor sociale?

 16. mercenaru Says:

  Domnule Voicu,
  Eu atat am de spus: La ARME!
  Este o poezie/manifest scrisa de Virgil Ciuca si transpusa intr-un videoclip tulburator. Merita vizionat: http://www.youtube.com/watch?v=YTJnrAMbpUE

 17. ela Says:

  ce este o vuvuzea ? asta poate sa fie o vuvuzea?

  http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=8419&format=html

 18. Un liberal deja optimist Says:

  Asa spurcaciuni n-am vazut nici pe timpul impuscatului..

 19. ela Says:

  http://www.220.ro/emisiuni-tv/Emisia-Televiziunii-ITN-Intrerupta-De-Un-Mesaj-Extraterestru/z5waJ9cFPz/

  mesaj extraterestru pentru PD-ISTI

  • Un liberal deja optimist Says:

   Vad ca n-au inteles nimic. Nu le transmite nimic de taierea salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale, distrugerea clasei mijlocii, sifonarea banilor publici, stimularea economiei subterane, sufocarea mediului de afaceri, stimularea mediocritatii etc. Geaba..

   • ela Says:

    Ai dreptate, dar cine stie poate le este frica de Dumnezeu ?! desi par sa n-aiba asa ceva in ei neam de neamul lor, parca sunt facuti toti de aceeasi mama pagana.

 20. Un liberal deja optimist Says:

  Da-i naibii, sunt cei mai handicapati guvernanti din istoria moderna. Habar n-am cum era in perioada fanariota, decat din cartile de istorie…dar oricum, dupa Epoca Tariceanu…Nasol rau…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: